Det popper jo dejligt op med smarte cafeer, kaffebarer og ikke mindst restauranter, som designmæssigt forsøger at hængte sig op på en klar konceptuel still. Forleden spiste jeg så endelig på den næsten nye restaurant “Grill Bar“, som befinder sig side om side med de 90’er smarte yuppie cafeer i Ny Østergade i det indre København. 

Det er en restaurant, som virkelig har smøget designærmerne op og gået til den. Der er brugt rigtig mange ressourcer på at gøre stedet topdesignersmart. Resultatet er desværre en næsten usmagelig sammenblanding af stilarter, som kun wannabes kan finde ud at mikse sammen. Groft sagt. Men når man forsøger at kombinerer Gubi chair (for gud ved hvilken gang) med pompøse guldrammer, lyseffekter på væggene og lilla vægbeklædning sat sammen med tre-fire forskellige træsorter i form af tunge træborde. Ja, så får man altså kvælningsfornemmelser. 

Grill bar

Ps: Maden var sådan set lækker nok – og æstetisk fint anrettet, men de kunne godt lære at importere lækre designerøl. Det mest frække tjeneren kunne komme op med var såmænd Heineken. Tjaa.