Forleden var jeg offer for den største madoplevelse på dansk jord. Uden sammenligning. Stedet er Islands Brygge. Nærmere bestemt en aflagt lagerhal, som tidligere husede Tuborgs grønne flasker. Her har den innovative kok Mette Martinussen (tidligere 1. th) etableret et sandt overflødighedshorn af oplevelser med det nye Madeleines Madteater.

Madeleines

Hendes nye restaurant+teater+design+musiske sted er nytænkende og gør brug af visuelle virkemidler, som ingen anden dansk restaurant tidligere har formået. Indretningen og hele stemningen er på samme tid både personlig og stramt iscenesat. Kreativiteten har fået lov til at arbejde på højtryk – og resultatet er meget beundringsværdigt og gennemført i mindste detalje.

Det er umuligt at forklare den meget usædvanlige design- og spiseoplevelse i ord, men hvis jeg siger, at man trækker sin første forret i en automat eller spiser en af retterne i mørke iført regnfrakke med sæbebobler flyvende over sig. Ja så, har du måske en ide om originalitetsniveauet. 

Alle burde forkæle sig selv med denne exceptionelle oplevelse, da der med Madeleines er sat en strømning i gang, som andre restauranter er nødt til at følge efter. Jeg må nok derud igen…