Alle musikbands med respekt for dem selv leverer i dag sceneshows, som skal give det forventningsfulde publikum en ekstra oplevelse i form af video og grafik. Men få gør det fantastisk. Få gør det, så man får gåsehud. Få gør det, så man glemmer tid og sted. Få kan få alle sanser i spil. Svenskerne kan det. Eller retter to styk ærkesvensker kan. The Knife.

Søskendeparret leverede i aftes et sandt mesterstykker af en koncert i Vega. Det var et inferno af lyd (surround sound naturligvis), billeder, lys, animation, 3D effekter etc., som tilsammen bragte musikoplevelsen nye dimensioner.

The Knife

The Knife formår om nogen at anvende design som et bærende omdrejningspunkt for deres koncerter. Bag det eminente design er også en svensker ved navn Andreas Nilsson. Turnéen går under titlen ”An Audio Visual Experience” – og det er lige, hvad det er.

Redaktøren vil konvertere til svensker – og mens Udlændingestyrelsen behandler ansøgningen, vil jeg se denne video igen og igen. Respekten kan ikke udtrykkes i ord.