Så er designinspektionen i byernes by startet. Det bliver en svær prioritering, da der er så mange fede designoplevelser at fortælle om. Men der er en ting, som var noget af det første, som jeg bare måtte se: Apples nye flagstore på 5. Ave. lige overfor Central Park.

Det var en oplevelse af de større. Ikke fordi butikken i sig selv er overdrevet cool, som man måske kunne have forventet. Men konceptet for, hvad forretningen skal for kunderne, sidder lige i skabet.

Forretningen er todelt: En del, der befinder sig over jorden, som er det prestige-fokuserede og super æstetiske. Kuben drager og er så elegant udført, at den giver drømmefølelse – samtidig med at formen drager…

MAC outside

Den anden del befinder sig under jorden… Det er en 2.-3.000 m2 stor forretning i et åbent lyst rum. Der er en masse langborde med al verdens Apple computere, Ipods etc. Alt er til fri afbenyttelse – og man kan surfe på det store internet, hvilket normalt er bandlyst i alle computerforretninger. Der er masser af siddepladser, hvor folk sidder og tjekker deres seneste nyerhvervelse – og ellers hygger sig.

En anden fed ting er de fire barer… ikke så mange drinks, men til gengæld et væld af Apple eksperter, der hjælper kunderne med deres spørgsmål – eller lige fikser, hvis ens dims er gået i stykker. Ikke noget med at stå i kø i flere timer – og så gå slukøret hjem.

Jeg behøver ikke at sige, at der selvfølgelig var et væld af mennesker – og stemningen var mere et mødested, hvor man mødes om sin Apple lidenskab og får nye ideer med hjem – end en egentlig kommerciel forretning. Godt tænkt, Apple… I kan det der med brugere og trends.

Mac inside

Se flere billeder på flickr.