Den unge og meget succesfulde entreprenør Marc Ecko har lavet en non-profit organisation ved navn Sweat Equity Enterprises. Organisationen har som mission at ændre uddannelsessystemer, så uddannelserne bliver mere interessante – og at langt færre elever dropper ud.

SEE er et uddannelsesprogram, hvor målet er at få unge til at arbejde med professionelt design. SEE har på det første hold rekrutteret 10 high school elever, som tre gange om ugen arbejder med design med sparring fra professionelle designere.

Billede

Solstrålehistorien om, at den rådvilde amerikanske pige på 16 år får en ny mening med livet og begynder at elske sin skole, fordi hun kan skabe bedre, end hun kan skrive. Hun har pludselig opnået respekt og anerkendelse. På den anden og mere kommercielle side knytter SEE kontakt til de virksomheder, som gerne vil lave design til denne målgruppe. Og det er der kommet nogle meget succesfulde produkter ud af.

Det kunne være rigtig interessant at lave et projekt ala dette i lille Danskaland. Netop fordi at denne type projekter vil bringe virksomhederne og skolesystemet tættere sammen. Det vil uden tvivl bidrage til alles fordel – og især de studerende på den lange bane. Derudover vil der opstår nogle andre typer løsninger, som er udarbejdet af målgruppen til målgruppen.