Det levende design er meget fremherskende i disse år. Det gælder selvfølgelig alt fra spildesign, tv-design til levende design på kampagne- og websites. Men det rykker også på musikscenen. Her bliver designet i stadig stigende grad en central del af koncertoplevelsen.

Gårdagens brag af en koncert i parken bød på en designoplevelse af de større. Koncerten med Georg Michael var et fantastisk dragende motion graphics show godt krydret med små fortællinger. Den mest karakteristiske del var en animeret politisk manifestation mod Bush og co.

GM

Det levende design spillede også smukt sammen med sceneopbygningen i tre niveauer. Scenens ganske specielle opbygning med den bøjede skærm bevirkede, at designet kunne florere under og bag de optrædende. Det gan nogle visuelle effekter, som var super flotte.

Manden bag lysdesignet er den legendariske lysdesigner og videoinstruktør Willie Williams, som er en fantastisk dygtig motion graphic designer med kant og holdning. Det fik han til alt rigelighed demonstreret i aftes.

Men søde Georg… du har et stykke vej, før du når niveauet med dine øvrige 25 års kollegaer Depeche Mode, som – efter redaktørens vurdering – er det mest suveræne band, når det kommer til anvendelse af design i koncertsammenhænge.

Har du lyst til lidt stemning, så se mere på Pukanjas videoshow