ForaFora, som er en del af Erhvervs- og Byggestyrelsen, er netop gået i gang med en stor analyse af designbranchen i både ind- og udland. Formålet med analysen er at få afdækket, hvilke betingelser som skal være tilstede for, at designerhvervet har de bedste vækstbetingelser.

Fora forsøger med denne undersøgelse af nå længere ud i designbranchen, end man tidligere har gjort i andre designanalyse (såsom Vækstfondens analyse fra foråret, som var meget snæver i dens designbetragtning).

Der bliver ligeledes lavet en tilsvarende undersøgelse blandt udenlandske designvirksomheder. Fora har valgt at koncentrere analysen til udvalgte såkaldte hotspots. Altså områder i udlandet, hvor design er med til at præge væksten og dermed har et centralt erhvervsfokus.

Sammen med en række designere/designrådgivere var jeg før jul inviteret til at idéudvikle omkring indholdet til denne analyse – og ikke mindst bidrage til, hvem der ville være relevante at undersøge i ind- og udland. Så jeg håber, at alle er kommet med – ellers send en mail til Fora. Så kommer du helt sikkert med i deres analyse.

Man kan følge analysens tilblivelse her på Foras blog. Denne blog vender selvfølgelig tilbage med resultaterne, når de er klar i foråret.