Eva-Trio har tradition for at anvende eksterne designere i deres produktudvikling. Mange af deres produkter har vundet designpriser og er blevet klassikere, som eksempelvis termokanden Alfi af Ole Palsby. Denne kande kan – modsat eksempelvis Georg Jensens relativt nye ”And” – både hælde uden at dryppe og holde på varmen. Smart.

Eva Trio GlasEva-Trio barslede i sommer med en ny serie vinglas. Forleden fik jeg så lejlighed til at afprøve de nye vinglas med den karakteristiske 14 graders hældning.

Glassene er anderledes og udtryksfulde, men når sandheden skal frem, så var den funktionelle oplevelse af glassene faktisk temmelig dårlig. Redaktørens næse er ikke voldsom stor, men alligevel skulle man mærke glassets kant hver gang, at man sneg sig til en slurk. Måske er der en mening med, at de fleste glas har en horisontal overflade..?

Derudover minder Eva-Trios nye glas-serie til forveksling om Provence glassene fra det italienske firma Ichendorf, som laver nogle af de fineste glas. Disse glas er godt nok af krystal, men den lille elegante bøjning af glassets overkant betyder, at næsen og glasset ikke støder sammen. Hver gang.

Ichendrof

… nu hvor vi er i glas-temaet, vil jeg lige runde af med lidt glas-inspiration fra selv samme italienske producent, som netop har lanceret nedenstående glas-serie “Arles”, som er noget mere funky stuff, end hvad pæne Eva-Trio kan præstere. Disse glas har stil og gennemførthed, som man sjældent ser. Gid danske producenter turde at have lidt mere kant og vovemod.

Ichendrof II