MoooiI disse dage finder den årlige møbelmesse i Köln sted. Her vises det hippe nye inden for hele møbelbranchen. I år er der mange nyheder at falde i svime over, men der er en møbelvirksomhed, som i den grad gør sig bemærket og adskiller sig fra alle andre med milespring.

Det er den hollandske møbelvirksomhed Moooi. De mestrer både genialitet og idérigdom, så man til stadighed overraskes. De udfordrer terminologien “møbler”, så man ikke helt ved, hvad man skal mene eller føle. Og hvor mange møbelproducenter evner at få ens følelser i kog – sådan for alvor..? Moooi gør det uden sidestykke.

Eksempel: Moooi laver møbler med dyr. I deres seneste kollektion er der både vildsvin som bord og hest som lampe. I 1:1 format naturligvis. Det holder – selvom jeg stadig spekulerer over, hvordan jeg lige får hesten op på 2. sal.

Moooi Hors

Udover at lave brilliante møbler, så evner de også at lave de fedeste møbelkatalogoer med kant og holdning. Flere og flere forhandler Moooi herhjemme, men hovedforhandleren er Moller & Rothe.

Hold øje med de dygtige hollændere, hvis du vil have dit designhjerte til at banke indimellem :-)

Moooi lamps