KoldingI den kommende uge skal Katja (også fra 1508) og jeg undervise på Designskolen i Kolding. Det er altid fedt at komme ud og mærke den uspolerede oplevelse af design og store nysgerrighed, men designskolen i Kolding er noget helt specielt. De studerende lever og ånder for deres uddannelse, hvilket giver et helt fantastisk studiemiljø, som man godt kunne ønske sig andre steder i landet. Så har man vist ikke sagt for meget…

Temaet for undervisningen er “Metoder til designresearch”. Det er et område, som er under kraftig udvikling – og der opstår løbende en masse interessante metoder og værktøjer, som gør designfaget end mere analytisk og strategisk funderet.

Vi har en halv dag, så vi har tænkt os at starte ud med vores oplevelse af det ændrede designbegreb. At designprocesserne bliver til stadighed mere komplekse og udfordrende – og dermed ofte kræver, at mange fagkompetencer kommer i spil. Det gælder eksempelvis ved servicedesign, som uden tvivl kommer til at præge designfaget meget de kommende år.

Dernæst vil vi præsentere de metoder, som vi qua vores job anvender og kender – alt fra de meget etnografisk inspirerede metoder over til den mere velkendte personans-metode.

Til sidst vil vi spille vores nye designspil, som vi er i gang med at udvikle. Spillet er stadig i beta, men vi er ved at finde formen på det – og de studerende vil helt sikkert være et godt testpanel. Det er virkelig nyttigt til mange typer designprojekter.

Har du ideer eller kender til designresearch-metoder, som du har gode erfaringer med, så skriv meget gerne en kommentar. Det vil være super fedt!