Helvetic RedCleo alias Clea postede for et par uger siden et indlæg, som fortjener at blive fulgt op. Indlægget handlede om en af de fremmeste typografier, der er lavet: Helvetica. Designeren bag skriften er Max Miedinger – og ham er vi evigt taknemmelig.

I år fylder skriften nemlig 50 år – og den er moderne som aldrig før. Helvetica er meget udbredt – og du har sikkert set den flere gange i dag uden at tænke over det.

Baggrunden for skriftens succes kan tilskrives flere faktorer såsom høj læsbarhed i kombination med et meget harmonisk og smukt udtryk. Derudover fungerer skriften eminent i stor og lille gengivelse – og findes ligeledes i mange vægte.

Helvetica er anvendt i rigtig mange logoer – og viser også i denne sammenhæng sit værd. Virksomheder, som BMW, Muji, Nestlé og Samsung, anvender alle Helvetica i deres logoer. Disse logoer har holdt distancen i mange år – og det viser typografiens fantastiske styrke. 

I forbindelse med jubilæet, er der lavet dokumentarfilm, som ganske enkelt hedder “Helvetica Film”, hvor designverdens stjerner medvirker. Der er verdenspremiere den 13. marts i Texas. I can’t wait to see!

Her er en lille appetizer, hvor typografimesteren Erik Spiekermann promoverer filmen i Berlinske omgivelser.