DesignDesignDesignDesignDesignDesignDesignDesignI tirsdags blev det første opstartsmøde i den kommende Designbrancheforening afholdt. Rigtig mange designvirksomheder deltog – og mange forskellige typer virksomheder var med. Det var rigtig positivt at få samlet designbranchen med henblik på at skabe et fælles fundament for en endnu bedre designbranche. Det er første gang i den danske designhistorie…

DesignDesignDesignbrancheforeningen

Indledningsvist blev ideerne til den kommende forening præsenteret af et par af initiativtagerne. Denne præsentation blev fulgt op af et super interessant interessant indlæg fra Christoffer Ritzau, som kommer fra Guldsmedebranchen.

Han har formået at ændre en ellers meget gammel og yderst tung forening til en forretningsmæssig og indflydelsesrig brancheforening med en massiv opbakning fra medlemmerne. Dette indlæg kick-startede debatten på mange fronter: Skal foreningen være for de store og/eller små, skal foreningen hedde noget med kreativitet eller design, skal design og reklame være repræsenteret i samme forening etc.

Alt sammen relevante og gode diskussioner, som bestemt ikke er afsluttet endnu. Opstartsmødet sluttede med en tilkendelse af, hvorvidt de fremmødte kunne se sig selv i en kommende forening eller ej. Det kunne heldigvis alle :-)

Nu skal der arbejdes intensivt videre med forretningsgrundlag, vedtægter, netværksrelation, finansiering etc. Hvis du har lyst til at deltage i udviklingen af den kommende designbrancheforening, så hold dig endelig ikke tilbage – heller ikke, hvis du repræsenterer en mindre og/eller ny designvirksomhed. Det her er ikke old boys network! Du kan tilmelde dig på foreningens foreløbige site.