Las Vegas er indbegrebet af dårlig smag og yderst ringe designstil. Eller måske nærmere det faktum, at der slet ikke er en designstil. Det er stilforvirring i højeste alarmberedskab. Men måske også det der gør byen så absurt facinerende. Denne by kan dog noget helt særligt, som ikke ses mange andre steder (og nej, det er ikke spil i alle afskygninger). Men derimod skilte i alle tænkelige dimensioner, farver og materialer.

SkilteA

Er man designer eller blot en anelse designinteresseret, er skilte et kapitel for sig. Skilte er i dag mange ting – det er alt fra bevægelige outdor-lignende skilte til store digitale displayskilte, som ofte er indtænkt i bygningens arkitektoniske helhed. Skilte finder man i alle byer – men Las Vegas er alligevel ganske speciel. Udover at være en skilteskov a la Redwood skovene rummer byen både de nyeste og super flotte digitale skilte, men også et ægte gravkammer af de ypperste gamle og desværre nedlagte neonskilte i fantastiske formater.

Skilte

Kommer du ved lejlighed forbi LV, så besøg Neon Museum. Hvis du ikke er bidt af skilte inden, så bliver du det helt sikkert efter dette besøg. Husk at booke tid inden, da der kun er guidede ture. Ellers fordriv også tiden med at se på de enorme nye display-skilte skilte, hvor farver og opløsning står knivskarpt.

Vender man blikket med lille Danskaland, bliver man jo frygtelig nedslået. Her findes få flotte og historiske neonskilte? Ej heller flotte og store digitale skilte med levende billeder. Hvorfor mon…? København bør naturligvis ikke ende op som Las Vegas, men omvendt giver skilte liv i bybilledet og karakter i samspil med bygninger og natur.

Så kære hr. Klaus Bondam; lad os nu få høje huse og smukke skilte til byen!