Så blev den anden rektorstilling langt om længe besat. Designskolen i Kolding har fået ny rektor i form af det radikale folketingsmedlem Elisabeth Gerner Nielsen.

EGN

Valget af denne profil er måske nok en anelse overraskende. Hendes tid som kulturminister og formand for diverse kulturelle udvalg giver naturligvis en vis form for kompetence, men at være rektor for en af landets førende designskoler kræver både ledelses-, forretnings- og forskningsmæssig indsigt.

Det er selvfølgelig mange kompetencer, som én person gerne skal rumme. Men denne udnævnelse er ikke et synderligt overbevisende valg, som understøtter, hvad en moderne leder i dagens Danmark bør være rustet med af redskaber til et sådant job.

Det er heller ikke hvilket som helst rektorjob. Designskolen i Kolding skal ligesom Danmarks Designskole inden for få år kvalificere sig til at opnå en egentlig universitetsstatus. En ikke helt enkel opgave, når man ser på skolernes kultur og fokus frem til nu. 

Det bliver unægtelig interessant at følge de to nye rektorer for de skoler, der skal sikre råstoffet til den danske designbranche. Udfordringerne er store og kræver både sin mand og kvinde. Mon ikke Bysted og Gerner får brug for et meget tæt sparringsforløb, hvis missionen skal lykkes?