I aften kårer Creative Circle de bedste værker inden for dansk design – dog er industrielt design ikke medtaget i år, men det skulle komme i 2009. Der er mange fine projekter nomineret til dette års award, hvor design for første gang – som tidligere beskrevet – er med. Kender man blot lidt til branchen, så ved man også, at der mangler mange gode designprojekter blandt nomineringerne.

Udgivelse om konceptdesign i Danmark kunne godt stå distancen til en nominering. Det er første gang, at en offentlig instans tør være så meget fremme i designskoene. Selvom man omvendt måske også kan tillade sig at kritisere designet for at tage en anelse for meget fokus fra selve indholdet.

Novo

Relanceringen af Novo Nordisks identitet kunne måske også have været oplagt. Alternativt kunne TDCs famøse relancering af deres corporate identity også være nærliggende, men TDC er vel selvkritiske i denne sammenhæng og forhåbentlig i gang med endnu et redesign, så de retter op på deres designkatastrofe.

Eksempelvis savnes en meget vellykket identitet til den økologiske slagter på Østerbro – Gourmandiet. Det er en begrænset eksponering, men den er ypperligt løst. Sjældent hænger den visuelle identitet og oplevelsen så godt sammen.

Gourmandiet

Derudover savner man også magasinet ”Dansk”, som ligeledes er et eksempel på elegant magasindesign, som man ikke ser så ofte.

Hvis Super Best kan komme igennem til en nominering, så burde redesignet af SuperBrugsen måske også have været repræsenteret. Godt nok er design til fødevareindustrien altid en særlig genre, da få har mod på at få design ala Harvey Nichols eller Dean & Delucca. Men det er omvendt positivt for designbranchen at fødevarebranchen har fået øjnene op for, at design kan være med til at skabe forskel på bundlinien.

Dette er således en opfordring til, at alle designvirksomheder husker at indstille deres designprojekter næste år. Gerne store som små projekter bør deltage, så vi kan bruge prisen til at vise det ypperste inden for dansk design.

Det bliver spændende at se om feltet til den danske designpris, som har deadline juni 2008, bliver bredere repræsenteret. Taget de tidligere års emner i betragtning begynder man allerede at tvivle.