Der kommer mange nye interessante industrielle designere frem i disse år. Der er selvfølgelig nogle, som adskiller sig mere end andre – og nogle, som vi helt sikkert kan forvente mere af i de kommende år. En af disse designkometer er Niels Bak Rasmussen, som har specialiseret sig inden for lamper.

Hang on honey

Kan der nu også designes flere interessante stole, borde og lamper, spørger mange…? Ja, det kan der – men der er langt imellem de nye og visionære ideer. Niels Bak har designet tre lamper, som er meget forskellige – men alle rummer en nytænkende designtilgang. Alle lamper er i produktion og i handel.

Det lyder ikke af meget med tre lamper, men taget hans alder i betragtning er det rigtig flot. Endnu mere flot er det, at han selv er producent – og dermed har turdet løbe en stor risiko med etableringen af firmaet oioi.

Men det kan han forhåbentlig gøre med sindsro, da især en af hans lamper ”Hang on honey” er i en klasse for sig selv. Formen er enkel og stilsikker. Farverne viser både mod og fleksibilitet. Funktionen er i top med de smarte silikone-dutter – som kan skiftes i flere farver.

Det bliver interessant at se, om Niels Bak også vil bevæge sig ud i andet end lamper. Han har så afgjort talentet – hold øje med ham.